Badpakken dames - Badpak kopen ? | DECATHLON (2024)

4.4/5 Op basis van 39102 Beoordelingen in de winkels en online

EEN BADPAK OF EEN BIKINI?

Baantjes zwemmen doe je het best in een badpak. De bikini is leuk voor op vakantie maar minder praktisch voor het serieuzere zwemwerk, laat staan om te duiken. Als je toch voor een bikini kiest, ga dan voor een specifieke zwembikini, die chloorbestendig is en goed blijft zitten.

WELK MODEL VAN BADPAK EN WELKE MAAT KIEZEN?

Bij DECATHLON kun je je zwemkledij voor dames in verschillende maten en vormen vinden. Laat ons beginnen bij de rugvorm van je badpak.

  • U-rug: eenvoudig aan en uit te trekken, gemaakt voor de beginnende zwemmer.
  • H-rug: verbeterde versie van de U-rug: nog steeds eenvoudig aan en uit te trekken, maar biedt wel meer steun bij het zwemmen.
  • Y-rug: heeft bredere bandjes zodat het een zeer goede ondersteuning biedt en perfect blijft zitten bij het doorzwemmen.
  • X-rug: deze rug bestaat uit dunne bandjes, waardoor je extra bewegingsvrijheid hebt.
  • O-rug: biedt nog meer bewegingsvrijheid. Je badpak zit zeker niet in de weg tijdens het zwemmen.
  • V-rug: dit badpak heeft een hoge rug, waardoor het badpak uitstekend blijft zitten.

Hooguitgesneden badpakken worden meestal gebruikt door intensieve zwemsters. Dit is vaak het geval bij X- en O-modellen. Hoe hoger uitgesneden, hoe meer bewegingsvrijheid voor je benen, maar hou er rekening mee dat je wat meer huid te zien krijgt.Geef je liever niet te veel prijs? Bij DECATHLON kan je ook badpakken (U-rug) in shortymodel kopen, ideale voor beginnende of recreatieve zwemsters die de billen willen bedekken.Daarbij bieden we ook badpakken aan voor aquagym en waterpolo. De badpakken voldoen aan de voorwaarden om de desbetreffende sport zo comfortabel en competitief mogelijk te beoefenen.

WELKE MAAT KIEZEN VOOR ZWEMKLEDIJ VOOR DAMES?

Onze zwemkleding van Nabaiji en Olaian valt vaak klein uit, dus is het misschien geen slecht idee om een maatje groter te kiezen. Je kunt een product het best in een van onze winkels passen, zodat je in één keer de juiste maat koopt. Als je online bestelt, kan je dankzij ons retourbeleid (365 dagen) het badpak op je gemak thuis passen en indien nodig retourneren. Houd er wel rekening mee dat een product bestellen en retourneren slecht is voor het milieu.

ZWEMKLEDIJ VOOR DAMES MET EEN GROTE CUPMAAT

Als je een grote cupmaat hebt, zoek je een badpak met voldoende ondersteuning voor je borsten. De meeste badpakken gaan tot en met cupmaat D. Heb je een grotere cup, dan kan je bij DECATHLON badpakken kopen met een cupmaat E, F of G met verstelbare bandjes, waarmee je je badpak zo goed mogelijk kan instellen volgens jouw lichaamsbouw.

ZWEMKLEDIJ VOOR DAMES MET EEN MAATJE MEER

Omdat het belangrijk is dat iedereen van de voordelen van zwemmen kan genieten, kan je bij DECATHLON badpakken kopen voor dames met een maatje meer. Deze 'plus size' badpakken zijn in grotere maten verkrijgbaar en beschikken vaak over een corrigerend effect.

WELKE ZWEMKLEDIJ ALS JE ZWANGER BENT?

Bij DECATHLON kan je een zwangerschapsbadpak kopen dat speciaal ontworpen is voor zwangere vrouwen. Het badpak groeit mee met je lichaam dankzij het extra volume aan de buik en is gemakkelijk aan te trekken dankzij de rug in U-vorm. Toekomstige mama’s krijgen zo de aangepaste ondersteuning voor lichte activiteiten zoals aquagym of zwemmen.

HOE MOET JE EEN BADPAK WASSEN?

Een badpak was je best via een machinewas op 30° max. Je mag je badpak niet bleken, niet in de droogtrommel steken, niet strijken en niet droogreinigen. Kortom je hangt je badpak best te drogen op een waslijn.

IS ZWEMMEN EEN GOEDE SPORT VOOR JE LICHAAM

Zwemmen is een uitstekende sport om je lichaam te onderhouden en je spieren op een zachte en effectieve manier op te bouwen. Het risico op blessures bij zwemmen is beperkt omdat het water je lichaam ondersteunt en alle druk op de gewrichten wegneemt. Dankzij het beperkte risico op blessures is zwemmen ook een goede complementaire sportindien je nogeen andere sportbeoefent.Zwemmen is de ideale sport om je rugspieren te trainen zonder je wervelkolom te belasten, in tegenstelling tot vele andere sporten waar je je wervelkolom net wel gaat belasten. Op deze manier kan je dankzij zwemmen dus rugpijn gaan voorkomen.Ookom af te vallenis zwemmen een effectieve sport omdat je heel wat calorieën verbrandt (met een eenvoudige schoolslag verbrand je al 500 tot 700 calorieën per uur).Zwemmen is ook goed voor je longen. Tijdens het zwemmen ga je jeademhalingsspieren trainen en uiteindelijk je longcapaciteit verbeteren.

Badpakken dames - Badpak kopen ? | DECATHLON (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kareem Mueller DO

Last Updated:

Views: 6431

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kareem Mueller DO

Birthday: 1997-01-04

Address: Apt. 156 12935 Runolfsdottir Mission, Greenfort, MN 74384-6749

Phone: +16704982844747

Job: Corporate Administration Planner

Hobby: Mountain biking, Jewelry making, Stone skipping, Lacemaking, Knife making, Scrapbooking, Letterboxing

Introduction: My name is Kareem Mueller DO, I am a vivacious, super, thoughtful, excited, handsome, beautiful, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.